Ραδιοερασιτεχνισμός

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ευχάριστη απασχόληση, ένα hobby, που έχει σχέση με τη χρήση, την έρευνα και τους πειραματισμούς των ασυρμάτων επικοινωνιών. Ο Ραδιοερασιτεχνισμός απασχολεί ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που ανήκουν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες. Η επικοινωνία μεταξύ των ραδιοερασιτεχνών γίνεται με την ανταλλαγή τεχνικών γνώσεων, για την προώθηση των επικοινωνιών και στηρίζεται στην αγάπη για τον ασύρματο και όχι στην επιδίωξη κάποιου κέρδους.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Κρατικές Επιτροπές του Υπουργείου Επικοινωνιών πραγματοποιούν εξετάσεις, κάθε Μάρτιο και Σεπτέμβριο στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Οι εξετάσεις αφορούν διάφορα μαθήματα όπως κανονισμοί επικοινωνιών, σήματα Morse, στοιχεία Ραδιοθεωρίας κ.λ.π. Η Ένωση διοργανώνει σε κάθε εξεταστική περίοδο ειδικά μαθήματα και βοηθάει με κάθε τρόπο όλους τους ενδιαφερομένους.

  •  Να επικοινωνείς στα βραχέα (HF) και στα  υπερβραχέα (VHF-UHF)
  •  Να χρησιμοποιείς σήματα  Μorse,  τηλέτυπο RTTY,  ομιλία Phone,  τηλεόραση ερασιτεχνική ATV-   SSTV  επικοινωνία Computers, Packet Radio, Cluster, A.P.R.S
  • Να επικοινωνείς με όλο τον κόσμο με τους Ραδιοερασιτεχνικούς δορυφόρους  OSCAR,     RADIOSAT,  JRS
  • Να χρησιμοποιείς τους τοπικούς αναμεταδότες VHF και UHF που είναι εγκατεστημένοι σε όλη την Ελλάδα

ΕΛΑ ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Β.Ε. ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΣ

πρόγραμμα μαθημάτων α’ περιόδου 2019

ΔΕΥΤΕΡΑ 20:00 – 22:00 κώδικας Mors CW
ΤΕΤΑΡΤΗ 20:00 – 22:00 κώδικας Mors CW
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:00 – 22:00 κώδικας Mors CW & ραδιοηλεκτρολογία

κάθε  Τετάρτη 20:00-22:00

Ε.Ρ.Β.Ε.: Πολυκλείτου 45, Άνω Τούμπα

τηλ. 2310.901.000